Alex are nevoie acum, de ajutorul vostru!

Recuperare săptămâna a doua

Alex face în fiecare zi recuperare, îi sunt îngrijite escarele și ne întoarcem pe burtă cât mai mult ca să eliminăm presiunea de pe escare pentru a se vindeca cât mai repede. Experiența întoarcerii pe burtă și înapoi pe spate este foarte emoționantă pentru Alex din cauza ridicării lui în aer și rotirii de către 4 oameni.

Escara de la călcâiul drept ne dă cele mai mari bătăi de cap pentru că este greu de eliminat presiunea asupra locului în orteză, dar sperăm să reușim și cu aceea.
Ne-a fost făcută și a doua orteză pentru verticalizare și am început să ne ridicăm la marginea patului și în picioare în această orteză sau chiar fără orteză, dar cu atenta imobilizare a kinetoterapeutului de la clinica Recover.

La una din ridicările în picioare Alex a și leșinat, dar nu este ceva grav pentru că aceasta se datorează poziției îndelungate în culcat. Ne supără călcâiul, dar stăm bine în picioare și ne adaptăm treptat.
Rezultatele sunt foarte bune, kinetoterapeutii simt diferența în relaxarea și evolutia lui Alex de la o zi la alta. Piciorul operat reușește acum să se întindă până la stadiul de drept, îl poate bloca pt a se sprijinii pe el și postura lui în picioare este bună. Totuși mai avem o diferență între picioare și este necesar să i se pună un înălțător sub piciorul drept pentru a reuși să se echilibreze.

Șederea noastră în spital s-a prelungit până în data de 27 sau 28 pentru ca să putem pleca acasă cu totul pus la punct, orteza modelată să nu-l jeneze, siguranța de a putea sta în fund (se punea problema că mușchii operați ar putea reactiona la punerea în această poziție) și un plan de recupare pentru kinetoterapia care urmează să o facem acasă.

Trebuie să încercăm totuși să-l ducem acasă cât mai întins și cu orteza pusă, pentru a păstra poziția piciorului și a șoldului cât mai corectă. Tati a intors bancheta în mașină și cu amabilitatea și ajutorul celor de la Intex Conect SRL – vai.ro (saltele și bureți), ne va fi debitat un burete pentru a reuși să facem un pat mare în mașină, astfel încât tati să mă poată asigura și cu centura.

Atmosfera în spital este foarte bună, Alex și-a făcut prieteni în rândul asistenților care sunt foarte amabili, condițiile foarte bune și mâncarea de asemenea. Alex îl pune pe tati să facă poze mâncării și le trimite familiei și terapeuților pentru a le face poftă… 🙂

Alex nu a avut dureri din cauza operației, dar a primit și analgezice și antibiotic. Problema mare a fost din cauza imobilizării în orteză și a punctelor de presiune unde aceasta corecta poziția picioarelor și a șoldului. Orteza a fost modificată după sensibilitățile lui Alex, dar totuși ne-am ales cu 8 escare dintre care una mai problematică la călcâiul drept, la care vom avea nevoie încă de mult timp de vindecare.

Unele zone cu dureri le-am tratat cu pungi cu gel înghețat și unele le-am tratat cu mângâieri 😊.

😊

.

One thought on “Recuperare săptămâna a doua

  1. Ma bucur sa aflu de bine! Dacă lucrurile au fost bine făcute și exista ambiție, fiecare pas înainte contează și trebuie sa ne bucurăm de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Postări similare